Hydrolizat kolagenowy to nowoczesny i bardzo nośny marketingowo składnik żywności.
Na całym świecie wielkim zainteresowaniem cieszą się ekskluzywne wyroby cukiernicze zawierające kolagen.
NatiCol® to doskonały dodatek do wyrobów takich jak na przykład kawa (np. Nestle's Instant Collagen), dający możliwość walki ze zmarszczkami podczas chwili przyjemności wynikającej z jej picia.
Tendencje światowe pokazują statystyki poszukiwań Klientów w Google:
Zdaniem ekspertów zastosowanie kolagenu jako dodatku do ekskluzywnych wyrobów cukierniczych to przyszłość dla produktów tej branży. W ostatnim czasie wielu cukierników, producentów kawy, kakao i słodyczy oraz soków włączyło produkty kolagenowe do swojej oferty, tworząc ją jeszcze bardziej interesującą, konkurencyjną i nowoczesną.
W Japonii od dawna znane są czekolady oraz słodycze dla kobiet zawierające kolagen. Są one bezspornymi hitami sprzedażowymi na tamtejszym rynku. W Niemczech i Austrii prym wiodą natomiast ekskluzywne czekoladki kolagenowe.
Hydrolizat kolagenowy stosowany jest również do wyrobu jogurtów, soków i wód spożywczych dla kobiet.
NatiCol®:
Do zastosowania w przemyśle spożywczym polecamy NatiCol® 1000 w postaci proszku.
IOC sp. z o.o. ul. Abrahama 1A, 80-307 Gdańsktelefon: +48 58 710 24 64, +48 58 526 36 75 Produkcja: info@ioc.com.plKolagen NatiCol(R): info@naticol.eu www.naticol.euSuplementy diety: producentsuplementow.pl